Willem Bakker 

Willem BakkerNa met succes de vakopleiding uitvaartbegeleider bij Meander te Zwolle te hebben afgerond heb ik meerdere seminars en cursussen gevolgd op het gebied van rouwverwerking.

Ik onderscheid mij door kwalitatief hoogwaardige uitvaarten op een persoonlijke en transparante manier te begeleiden. De maatschappij verandert. Mensen maken op belangrijke momenten in het leven bewust hun eigen keuzes . Hoe klein of groot de uitvaart ook is aandacht voor details maakt de dag nog persoonlijker.

  • “Opa gaf altijd pepermuntjes aan de kleinkinderen”
  • “Mijn vrouw was zo trots op de bloemen in haar eigen tuin”
  • “Mogen de honden mee op de dag van de uitvaart?”
  • “Kan het ook simpel? Mijn vader hield niet van al die poes pas”

       Zomaar een aantal vragen en opmerkingen van nabestaanden die ik in de uitvaarten heb kunnen verwerken.

Na een overlijden nemen veel mensen te weinig tijd om na te denken over deze keuzes en zijn vaak bang deze keuzes na te leven. Vaak is er tijd genoeg om alles te organiseren. Door emoties, verdriet, gedachte aan tijdgebrek en omdat ze niet bekend zijn met de alternatieven kiezen nabestaanden vaak voor de gebaande paden aan het einde van een hoogst persoonlijk ingevuld leven. Dat kan anders,  er is namelijk tijd genoeg, en er kan zoveel meer.

Excellent Uitvaartzorg wil graag met de nabestaanden een afscheid verwezenlijken dat past bij, en in de gedachte van, een uniek leven. Ik geloof dat het anders kan en dat veel mensen het anders willen. Omdat een uitvaart meer is dan alleen begraven of cremeren.

Uiteraard kunt u mij ook benaderen voor advies en of vragen rondom dit thema.